Jag är vad jag äter...

Jag har precis ätit ett falu rågrutknäcke med jordnötssmör på. Inte bara gott utan även nyttigt enligt reklamen. Tyvärr dock inte estetiskt tilltalande.

Skit och elände

Jag vet nu varför gamla människor inte kan böja sig ner och påstår att dom ser dåligt. De vet nämligen efter alla år att det enda som händer om man råkar böja sig ner, och titta samtidigt, är att man bara ser skit. Skit och elände. Damm och grus och löv och ludd. Och sen inser man att alla dörrar som ger sken av att vara vita i själva verket fade:ar ut till smutsgrått längst ner. Då säger den rätt uppfostrade delen av hjärnan åt en att det nog är dags att städa medan den socialt handikappade delen helst bara vill kolla på teve. Det uppstår en konflikt som slutar med att man varken städar eller tittar på tv. "Jag ska bara..." blir mantrat och resten av dagen går man omkring och är allmänt missnöjd och rastlös.

Låt den rätte komma in

Mitt största fritidsintresse är film. Alla kategorier. Jag ser i princip en film om dagen och på senare dar har jag även utnyttjat mitt bio-kort flitigt. Vissa kanske tycker det är slöseri med tid men jag lovar att jag någon dag kommer omvandla allt det här tittandet till skapande och skriva det bästa svenska filmmanuset någonsin. (högtflygandeplaner.se)

I tisdags kom turen hur som helst till "Låt den rätte komma in".  Jag vill börja med att säga att det jag har svårast för när det gäller svensk film är att dialogerna väldigt ofta känns dåliga. Eller snarare tillgjorda. - Ingen pratar sådär! vill jag skrika. Det gör jag självklart inte. Men. Åter till ämnet. Det problemet har inte våran vampyrfilm. Vartenda ord kändes trovärdigt i sammanhanget.

Fotot är snyggt, effekterna välgjorda och skådespelarna perfekta för rollerna. Det är verkligen en film för alla. För även om vampyrfilmer normalt sett är väldigt smala så handlar den här filmen även om kärlek, och att våga, och att försöka. Utan att det sparats på krutet vad gäller blod och äckel. Särskilt läskig tyckte jag inte att den var men väl värd de spenderade timmarna och pengarna.