Min första lista.

Den här listan snodde jag från Flora. Älskar hennes blogg (och listor) och tycker att det är sjukt imponerande att dagens ungdom är så himla klok och fin. Jag var tragisk när jag var 21 men det är bra att veta att det finns hopp för framtiden.

1. Hur gammal är du?

Trettio.

2. Hur gammal känner du dig?

Ibland hundra, ibland femton. Oftast tretti.

3. Var bor du?

Vid Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm. Älskar Stockholm. Hatade det när jag flyttade hit för NIO år sedan i november. Av alla dåliga månader att flytta till en stad så är november värst pga så mycket tråk kvar. Jag hade dessutom en pojkvän i en annan stad och inga pengar eftersom jag hade praktik. Men sen blev det bra. 

4. Vad har du gjort i dag?

Jag har vallat runt mina föräldrar i Stockholm. De är uppe för att fira mig i efterskott. 

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Vår. Jag lever ju tyvärr inte i nuet riktigt utan tänker väldigt mycket framåt och då är våren ypperlig eftersom allt som är bra är kvar.

6. Är du beroende av någonting?

Träning. Choklad. Min älskade telefon. 

7. Nämn tre saker som folk kanske inte vet om dig?

1. Jag punkterade min lunga för några år sedan när jag böjde mig ner för att ta upp en deo ur min träningsväska. Gick därefter till jobbet och vägrade först att bli körd till akuten. Trodde under hela dagen att sjuksköterskorna skulle komma fram till mig och anklaga mig för att ha tagit upp deras tid när jag egentligen inte var sjuk. När det sen bekräftades att min lunga skramlade omkring som en urblåst ballong i bröstet började jag gråta för att jag inte kunde åka till Barcelona dagen därpå. 

2. Jag har posttraumatiskt stressyndrom efter att ha vaknat med en kackerlacka på huvudkudden i Indonesien som gör att jag typ inte kan befinna mig i samma rum som ett kryp längre. Måste gå i KBT för det men orkar inte pga äckligt. 

3. Jag (och Philip) har en samling bilder på människor som tar kort på sig själva med selfiepinne. Börjar bli riktigt bra på att ta dom utan att det märks nu. Ser ni?

 
8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

På Hogwarts. Om det nu inte är möjligt så en solig strand.

9. Vad är du på för humör just nu?

Glad och förväntansfull inför nästa vecka när jag ska se Susanne Sundfør på Debaser.

10. Vilket är ditt favoritgodis?

Sura godisar, typ cola-nappar och lakritsfiskar. 

11. Vilken är din favoritaffär?

Anthropologie för livsnödvändiga prylar. "APlace" för kläder. 

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Både och. Det går i perioder. Men mest kanske morgonmänniska. Det hänger dock på att jag inte måste ställa en klocka. Om jag måste ställa en klocka så är jag knappt en människa alls.

13. Har du blivit sydd någon gång?

Ja, många gånger men aldrig efter en olycka. Alltid efter ett planerat ingrepp, ex tandoperation, borttagning av födelsemärken etc.

 

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Alla mina vänner på min födelsedag. Till och med Otto var extra gosig...

15. Är du blyg?

Mja, lite. I nya sammanhang kan jag vara blyg och då tolkas jag alltid som otrevlig. Jag är dessutom introvert vilket gör att det kräver väldigt mycket energi att lära känna nya människor. 

16. Vad heter du i andra namn?

Vera efter min mormor.

17. Vill du gifta dig?

Jaeo. Det är inte livsnödvändigt men det vore kul att ha en fest. Rent förhållandemässigt tror jag inte att det spelar så stor roll, det är inte där kärleken sitter liksom. 

18. Har du något smeknamn?

Zorro, Sockerbetan, Sorbé. Inget som direkt används i dagligt tal. 

Lista - Livet

Fink.

I onsdags mötte jag upp Hanna och Jocke för att gå och kolla på Fink på Fryshuset. Jag hade bara hört en låt innan och den gillade jag verkligen men sen hann jag aldrig med att lyssna in mig och det var nog ett stort misstag.
 
 
Ibland blir det riktigt bra när en inte har några förväntningar men den här gången var inte en sån gång tyvärr. Fin Greenall som han heter har en helt fantastisk röst men alla hans låtar är i stort sett likadana och ganska monotona. 
 
 
Det var dock inte helt och hållet hans fel, lite är det min numera åldrade kropps fel. Fryshuset är inte en särskilt bra klubblokal och lägg sen till att golvet är så hårt att ryggen höll på att gå av efter en halvtimme. Efter tre timmar gav vi upp innan vi ens fick höra den låt vi gick dit för att höra. Som tur är finns ju Spotify.
Fink - Spotify

Throwback Thursday.

Eftersom jag nyligen hittat borttappade bilder och lagt lite tid på att backa upp dem på olika ställen så tänkte jag dra till med en #tbt på bloggen. 
 
Att starta med just den här bilden känns lämpligt eftersom det är prick tio år sedan (ge och ta ett par dagar) sedan den togs. Det var Halloween och vi bestämde oss för att klä ut oss till "Trollkarlen från Oz" som grupp och jag var då lejonet. Mitt livs bästa Halloweenkostym hittills ska tilläggas.
 
 
2005 är annars mitt absolut sämsta år i livet, utan tvekan. Jag mådde så otroligt dåligt på alla sätt och det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Min Lunardagbok var så sjukt emo att jag knappt kan läsa den utan att vilja självdö.  Jag hade uppenbarligen inte hört talas om versaler eller skiljetecken och det var väldigt mycket KENT-lyrics om en säger.
 
Jag tycker egentligen inte om att titta på bilder från den perioden men jag behåller dem ändå, för att påminna mig om hur långt jag kommit. Jag tror på att en behöver reflektera över var en varit för att kunna gå vidare och se framsteg. 
 
Eftersom jag är på ett bjudigt humör idag så får ni här läsa mitt inlägg från första januari. Titeln säger väl allt om vad jag tyckte om 2005, redan på årets första dag. Till mitt försvar ska tilläggas att vi hade en lite udda tradition i Piteå att fira jul och nyår redan i semptember eftersom vi ville fira ihop, så när det väl blev januari 2005 så hade året redan pågått i tre månader för vår del. 
 
Anywho...
 
✎✎✎
 
Lör 1 jan 2005 (2005 är ett pissigt år)

Ord: jag hade kunnat skriva i all evighet, fortsätta långt efter mina tilldelade tecken, skriva på papper, på väggar, på mig själv. skriva ut alla tankar som bara växer och skriva ut all ångest som växer och tar allt större utrymme och som sakta men säkert tränger undan alla färger och allt levande.

 jag hade kunnat skriva om glada minnen och roliga anekdoter. om trevliga händelser och roliga fester. bakom varje ärr bakom varje märke på min kropp finns en historia att berätta, och om jag skriver om dom kanske det blir mer plats inne i mig för alla de nya tankarna.

 jag har inte skrattat på jättelänge, jag känner inte igen mig själv. jag vill att du kommer och finns här med din kravlösa vänskap. det är just det kravlösa som gör att man vill ge dig allt.

✎✎✎

Haha, alltså stackars lilla 20-åring. Min tröst är att det bara blivit bättre sedan dess. Älskar 30!
#tbt - Kent