Odengatan 85.

Min drömlägenhet är till salu genom Svenska Mäklarhuset, tyvärr för en drömsumma i förhållande till min plånbok. Däremot fascineras jag otroligt av färgval och lekfullheten. Att det inte alltid behöver vara så himla ängsligt och att en inte jämt måste tänka att det ska passa alla. Det bästa med alla visningar/bostadsannonser en besöker är kanske framför allt den inspiration en tar med sig till sin egen renovering. 
 
Jag tror bestämt att jag måste ha ett rosa tak i mitt nästa badrum. 
 
Drömlägenhet - Flytta - Odengatan 85 - Svenska Mäklarhuset
1

Yoga.

Min kompis Christian skickade nyligen ett urklipp till mig, ur en Mamatidning, som handlade om att yoga växer explosionsartat i Sverige med tre medföljande punkter om varför en borde testa yoga. Min favoritpunkt på den listan var "för att du inte vill vara den där som vevar ner rutan och ger fingret till din medtrafikant". Ett scenario jag är mycket väl bekant med. Jag är ganska så säker på att jag, till min gamle körskolelärares stora sorg, har snabbare till långfingret än till bromsen när jag kör. 
 
Fram tills för några år sen var yoga mest en otillfredställande träningsform för mig. Det gick för sakta för att göra någon skillnad på flåset, jag var varken vig eller stark nog för att få ut någon vettig styrketräning och den "flummiga" delen ville jag inte befatta mig med alls. Men så 2013 fann jag mig i behov av KBT-terapi (as you do) och en del av KBT är meditation. Jag hade till en början väldigt svårt att hitta fokus hur jag än försökte men så fick jag tips om att utöva yoga innan jag skulle sätta igång och det gjorde såklart all skillnad i världen. Jag vet ju idag att yoga ursprunligen är just det, en förberedelse till meditation, och inte enbart en träningsform för sig och jag önskar att jag hade vetat det tidigare. 
 
Nåväl, en inflammation i baksida lår (orsakad av en trasig visdomstand) hindrade mig att träna vidare under hela förra året men i våras kunde jag äntligen sätta igång igen. Det jag idag får ut av yogan är en stund då jag kan få tankarna att tystna, då jag måste fokusera på exakt det jag gör, som får mina axlar att slappna av och andningen att lugna sig. Jag är betydligt stelare än vad jag var innan inflammationen men det spelar inte någon roll för jag har inget prestationskrav längre. Jag utövar min yoga precis där jag befinner mig och vet att det räcker. 
 
Nu ska jag dock ta nästa steg i min praktik och det är att, för första gången, utöva yoga på en kurs med en lärare. Jag har alltid tränat hemma själv men känner att jag vill vara en del av en gemenskap, att jag vill lägga ifrån mig mobilen när jag tränar och att jag vill ha någon som hjälper till, som kan rätta när det blir fel och som kan hjälpa mig att komma vidare. Även fast jag har hållt på ett tag tänkte jag börja från början med grunderna och till mig stora glädje har jag fått med mig Philip. Det gör mig otroligt pepp!
 
 
Hälsa - Träning - ashtanga - meditation - yoga - yogashala

Härskartekniker

För en snabbkurs i härskartekniker läs Britta Svenssons krönika/öppna brev till Kitty Jutbring. Som en snabblista att bocka av på hur man absolut INTE ska bete sig mot sina medmänniskor. Raljerande, sötsliskig, huvudklappande sörja.
 
Så himla oproffsigt och patetiskt. Jag blir vansinnig.
 
Britta Svensson - Expressen - Kitty Jutbring - Krönika - Öppet brev