Yta.

I söndags hade Hanna och jag bokat biljetter för att gå och se Yta på Kompani1. Mästerdetektiven H hade av en slump upptäckt att min gode vän, kollega och ibland nemesis, Peshang, var med i föreställningen så vi bestämde oss för att gå och stötta. För att göra det till en heldag om yta bokade vi in oss på en badritual på Sturebadet, som ju ligger nära, med efterföljande Afternoon Tea (som verkar ha blivit vår grej). 
 
 
Badritualen hålls i en liten privat del och är väldigt uppstyrd, alltså atom-urs-uppstyrd. Det är ungefär 7-8 moment som ska genomföras i en viss ordning och man får vägledning av deras personal genom hela processen. För mig som lätt blir rastlös av att "bara vara" passade detta perfekt men jag misstänker att folk som mest vill ta det lugnt har större nytta av att gå på vanliga badet eller av att åka till Yasuragi istället. Som mest kan 20 personer delta på en gång vilket gör det perfekt för möhippor och liknande, dock så kan jag tänka mig att det blir en del väntande i så fall. Vilket vi slapp, hurra!, för vi var bara fyra.
 
 
När vi badat klart fjantade vi oss i omklädningsrummet i en evighet innan vi till slut pallrade oss upp en våning för att dricka te och laddda på ordentligt med vätska innan pjäsen. Vi mumsade på våra mini-smörgåsar och scones och skvallrade i godan ro i säkert två timmar innan vi fick bråttom att leta upp en butik där vi kunde köpa blommor till P. 
 
 
Vi kom på plats med god marginal, trots kisspaus och bänkade oss med lätt reservation inför de kommande två timmarna. Vi hade inga som helst förväntningar på pjäsen, ska jag vara helt ärlig så var de väldigt lågt ställda (förlåt) eftersom det så ofta kan vara dåligt när det gäller teater. Men vi hade inte behövt oroa oss. 
 
 
Pjäsen handlar om Adam och Evelyn som träffas på ett museum. Hon är konststuderande och är i färd med att "vandalisera" en skulptur. Han är vakten som ska hindra henne. Fioler spelar, änglakörer sjunger, kärlek knoppas och i den lite gränslösa Evelyns sällskap förvandlas emo-Adam och börjar ta mer plats och få bättre självförtroende, något som både uppskattas och ifrågasätts av hans vänner.
 
Jag kan egentligen inte skriva så mycket mer om Yta utan att spoila den men temat är bekant och gammalt som gatan. De centrala frågeställningarna har vi diskuterat många gånger förut, nämligen hur långt man egentligen får gå för konsten samt vad vi som människor är beredda att göra för lite kärlek. Vi lär aldrig enas om ett svar men Yta är i alla fall beredda att ta debatten. 
 
Yta var tankeväckande, överraskande och asgrym. Både skådespelare, scenografi och dialog föll mig i smaken och två timmar (utan paus) flög förbi snabbt som attan, Interstellarsnabbt. Vilket sedermera fick Hanna och mig att känna lite skuld över de saker vi skrev på kortet som Peshang fick med sina blommor. Nåväl. 
 
Kompani1 - Peshang Rad - Sturebadet - Yta
2

Livets glass.

Jag är på ett särskilt generöst humör idag och ska därför bjuda er på mitt godaste glassrecept. Eller, det är inte ett recept på glass utan mer ett förslag på hur du plockar ihop ingredienser till den torra, lite isiga, klick glass du hittar längst bak i frysen när du har pms och redan har ätit upp all Nutella. 
 
 
Ordet skafferirensning är väl kanske inte det som främst får mina knän att darra i matväg men i det här specifika fallet blir slutresultatet otroligt gott. Så himla gott att jag, efter den första portionen, blev tvungen att slänga ihop ytterligare en portion för att få bilder till det här inlägget så att ni kunde dela glädjen med mig. Sen åt jag den andra portionen också of course.  
 
 
Det jag slängt ihop är följande:
 
> Vaniljglass - jag hade en himla sorglig Tofuline längst bak i frysen men riktig glass funkar säkert också. Lol.
> Lönnsirap
> Olivolja - en riktigt fruktig kallpressad jäkel
> Pistagenötter
> Flingsalt
 
 
OM NOM NOM. Olivoljan och saltet gör hela skillnaden. Utan dessa två magiska ingredienser skulle det ha blivit alldeles för sött men de balanserar upp smaken perfekt. 
glass - omnomnom
1

Mojitos, Burgare & Twinkies.

I fredags var både jag och Philip lediga och vi gick ner till Magnolia för att äta lunch. Egentligen skulle vi gå på promenad men den råkade sammanfalla med ett blodsockerfall och vi fick snabbt styra om stegen innan jag tog kål på stämningen helt och hållet. 
 
 
Eller alltså, Otto tyckte nog att stämningen pajade när han fick ligga stilla under ett bord istället för att skutta omkring som en kalv på grönbete. 
 
 
Det bilderna inte förtäljer är dock att vi råkade träffa på både Anja och Anders med tillhörande hundar på Magnolia så det var inte så synd om Otto som det ser ut. Ingen av de andra fastnade på bild så de får illustreras av denna blomma istället. Rimligt.
 
 
Philip tog hem Otto och jag mötte upp detta gäng för att gå på beachfest och dricka Mojitos på Nytorget 6. Vädret glömde läsa inbjudan och tog bara med sig moln och de kalla graderna. Men vi bet ihop och stod ute i ett par timmar ändå som de äkta vikingar vi är. Är det vår så är det. 
 
 
När fingrarna stelnat runt flaskorna och vi började bli kissnödiga tågade vi i rask takt bort mot Lily's Burger.
 
 
Där joinade Philip och vi firade att Malin äntligen skulle få smaka på Twinkies. Man måste ju se vad all uppståndelse i Zombieland handlar om ju. Efter en snabb titt på innehållslistan, som för övrigt bestod av 37 ingredienser/e-ämnen, kunde vi konstatera att vi antagligen inte stod inför en kulinarisk uppenbarelse men köpt är köpt.
 
 
Sen gick jag på toa i smurfbyn (ej synlig här) och tog en selfie pga måste det när jag är på toaletter. 
 
 
Kvällen avslutades på Folkbaren men där hittade inte kameran upp ur väskan. Snipp snapp osv. 
Lily's burger - Nytorget 6