Pinterest 4.

 
Min Pinterestfeed just nu. Det är, inte så konstigt kanske, framförallt konst och det är helt okej, jag blir glad av att titta på den. Om jag hade slutat gymnasiet idag och gjort om mina studier så hade jag kanske blivit konstvetare istället. Lycka vore att få omge sig med det här dygnet runt. 
 
Här kan ni se tidigare Pinterestkollage. Som vanligt finns alla bildlänkar på min Pinterest, sök på Vimlig så hittar ni. 
 
Alex Katz - Armando Barrios - Augusto Giacometti - Egon Schiele - Francis Bacon - Frida Kahlo - Marc Chagall - Mark Rothko - Paul Klee

Constantly talking isn't necessarily communicating 5.

 
1

Wear a work of art, 15.

 
Pierre-Auguste Renoir inledde livet som en fattig man men slutade som en välbetald konstnär. Han var en del av den impressionistiska rörelsen och trots lite rynkade näsor och höjda ögonbryn till en början fick han faktiskt erkännande under sin livstid. Vilket ju känns väldigt rimligt.
 
Ett av hans större bidrag till konstvärlden är att han, tillsammans med BFF Claude Monet, genom att måla landskap och vatten utomhus (vanligast tidigare var att man målade i ateljé) upptäckte att skuggornas färg inte är brun eller svart utan att de reflekterar färgerna på föremålen som omger dem. Ibland målade de sida vid sida, samma motiv, och det är ganska kul att jämföra deras olika tavlor och se hur samma ögonblick kan tolkas på olika sätt. Som allt annat här i världen. 
 
 
Kan ni gissa vilken som är vilken av tavlorna? 
 
 
Min första känslomässiga koppling till Renoir uppstod när jag såg Amelie de Montmartre för första gången och fick stifta bekantskap med Amelies granne som ägnar sit liv åt att måla Renoirs "Le déjeuner des canotiers" om och om igen. Jag hade såklart sett hans verk tidigare men det var första gången jag fick anledning att begrunda en av hans tavlor och att generellt sett att börja tänka på människorna som avbildats som riktiga personer med egna tankar och drömmar. Det hade aldrig slagit mig innan att det var så. Att tänka på konst på det viset gör den mycket personligare och mer angelägen och det är ju det konst ska göra, tänker jag. 
 
Här finns länkarna till mina tidigare bilder:
1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10 // 11 // 12 // 13 // 14
 
#fashioninart - #wawoa - #wearaworkofart - Joana Sorobetea - Renoir