2016 i anteckningar.

Jag använder mina anteckningar i telefonen H.E.L.A tiden och lägger säkert in tre nya om dagen. Ofta är det små vardagsbetraktelser, inköpslistor, saker jag måste göra och såklart en massa tips på poddar, böcker, filmer, resmål och så vidare i all oändlighet. Jag har sett flera bloggare bjuda på ett axplock ur sina anteckningar och jag gillar verkligen konceptet så här får ni tolv små nedslag från 2016. 
 
1. 
 
Ett Elaine-citat såklart. Jag älskar verkligen Seinfeld och har sett den så himla många gånger och av alla sitcom-kvinnor jag stött på under mina tv-tittarår är Elaine min favorit. Se klippet nedan för livs- och dansinspiration.
 
 
2. 
 
Jag åkte till Ulricehamn och saknade min hund. Jättemycket. 
 
3. 
 
Var nere i Trelleborg på sommaren och tog en promenad med pappa och satt på en bänk och kollade på träd. 
 
4. 
 
Philip och jag gjorde slut och livet blev ganska så tungt. 
 
5. 
 
Och jag tvivlade på om jag ens orkade vara vuxen.
 
6. 
 
Mitt i allt så var det val i USA och den roligaste hashtaggen på twitter var #trumpbookreport. Den gick på ut på att skriva recensioner om böcker som om Trump hade skrivit dem utan att läsa själva boken och samtidigt väva in så många av hans citat och språkliga maner som möjligt. Väldigt roligt, väldigt nördigt och jag skrev en egen. 
 
7.
 
Jag ritade en vägbeskrivning åt en kompis som var på besök från Skåne och som skulle bo i en tredje kompis lägenhet i Bagis. Suuuuuupertydlig karta tycker jag ändå. 
 
8. 
 
Jag tjuvlyssnade på ett samtal utanför Balthazar mellan två random hipstriga dudes och tyckte att Södermalm var lite väl södermalmigt. 
 
9. 
 
Jag skickade in en text i förhoppning om att komma med i en diktantologi och fick ej svar. Gav mig själv en klapp på axeln och gick vidare. 
 
10. 
 
Jag vaknade ofta på morgnarna med idéer som jag glömt bort under natten och tvingade mig själv att skriva en anteckning om min insikt. 
 
11. 
 
Jag blev besatt av att tänka på att jag en dag, snart, skulle få inreda en egen lägenhet och skrev upp färgkombinationer som jag tänkte borde var fina. Jag testade färgerna genom att göra ett space:igt kollage i Photoshop och gav mig själv MVG för bra kombo.
 
12.
 
Och till slut så började det vända mot bättre tider. 
1
Lisa

I min finns anteckningen
"Mitt liv har drömmens skumma och sällsamt förvirrade färg." Ur en av Hjalmar Söderberg-novellerna jag fick av dig.

Svar: Åh, älskar Hjalmar <3
Joana