Min första lista.

Den här listan snodde jag från Flora. Älskar hennes blogg (och listor) och tycker att det är sjukt imponerande att dagens ungdom är så himla klok och fin. Jag var tragisk när jag var 21 men det är bra att veta att det finns hopp för framtiden.

1. Hur gammal är du?

Trettio.

2. Hur gammal känner du dig?

Ibland hundra, ibland femton. Oftast tretti.

3. Var bor du?

Vid Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm. Älskar Stockholm. Hatade det när jag flyttade hit för NIO år sedan i november. Av alla dåliga månader att flytta till en stad så är november värst pga så mycket tråk kvar. Jag hade dessutom en pojkvän i en annan stad och inga pengar eftersom jag hade praktik. Men sen blev det bra. 

4. Vad har du gjort i dag?

Jag har vallat runt mina föräldrar i Stockholm. De är uppe för att fira mig i efterskott. 

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Vår. Jag lever ju tyvärr inte i nuet riktigt utan tänker väldigt mycket framåt och då är våren ypperlig eftersom allt som är bra är kvar.

6. Är du beroende av någonting?

Träning. Choklad. Min älskade telefon. 

7. Nämn tre saker som folk kanske inte vet om dig?

1. Jag punkterade min lunga för några år sedan när jag böjde mig ner för att ta upp en deo ur min träningsväska. Gick därefter till jobbet och vägrade först att bli körd till akuten. Trodde under hela dagen att sjuksköterskorna skulle komma fram till mig och anklaga mig för att ha tagit upp deras tid när jag egentligen inte var sjuk. När det sen bekräftades att min lunga skramlade omkring som en urblåst ballong i bröstet började jag gråta för att jag inte kunde åka till Barcelona dagen därpå. 

2. Jag har posttraumatiskt stressyndrom efter att ha vaknat med en kackerlacka på huvudkudden i Indonesien som gör att jag typ inte kan befinna mig i samma rum som ett kryp längre. Måste gå i KBT för det men orkar inte pga äckligt. 

3. Jag (och Philip) har en samling bilder på människor som tar kort på sig själva med selfiepinne. Börjar bli riktigt bra på att ta dom utan att det märks nu. Ser ni?

 
8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

På Hogwarts. Om det nu inte är möjligt så en solig strand.

9. Vad är du på för humör just nu?

Glad och förväntansfull inför nästa vecka när jag ska se Susanne Sundfør på Debaser.

10. Vilket är ditt favoritgodis?

Sura godisar, typ cola-nappar och lakritsfiskar. 

11. Vilken är din favoritaffär?

Anthropologie för livsnödvändiga prylar. "APlace" för kläder. 

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Både och. Det går i perioder. Men mest kanske morgonmänniska. Det hänger dock på att jag inte måste ställa en klocka. Om jag måste ställa en klocka så är jag knappt en människa alls.

13. Har du blivit sydd någon gång?

Ja, många gånger men aldrig efter en olycka. Alltid efter ett planerat ingrepp, ex tandoperation, borttagning av födelsemärken etc.

 

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Alla mina vänner på min födelsedag. Till och med Otto var extra gosig...

15. Är du blyg?

Mja, lite. I nya sammanhang kan jag vara blyg och då tolkas jag alltid som otrevlig. Jag är dessutom introvert vilket gör att det kräver väldigt mycket energi att lära känna nya människor. 

16. Vad heter du i andra namn?

Vera efter min mormor.

17. Vill du gifta dig?

Jaeo. Det är inte livsnödvändigt men det vore kul att ha en fest. Rent förhållandemässigt tror jag inte att det spelar så stor roll, det är inte där kärleken sitter liksom. 

18. Har du något smeknamn?

Zorro, Sockerbetan, Sorbé. Inget som direkt används i dagligt tal. 

Lista - Livet