Wear a work of art, 24.

 
Dod Procter föddes som Doris Shaw och valde förmodligen sin androgyna pseudonym för att nå större framgång men också för att utmana att konventionen. Hon började sin konstnärliga konstnärliga karriär som tonåring elev på Forbes 'School och hon utvecklades till att bli den kanske mest berömda konstnären av sin tid.
 
 
Hon specialiserade sig på att måla kvinnliga figurer men jag valde ändå att tolka en bild av en ung pojke. Dels för att på något sätt iklä mig samma typ av androgyna indentitet men också för att jag verkligen tycker om den här tavlan så himla mycket. Jag tycker att han är så otroligt fin med sin stadiga blick men osäkra läpp. Verket är från mitten av hennes karriär även om hon inte helt övergick till att måla landskap och barn förrän hon blev lite äldre. 
 
 
Mer än så får ni inte idag eftersom jag har har en hemtenta att avsluta till litteraturvetenskapen innan midnatt (på söndag när jag skriver det här inlägget) samt har varit tvungen att läsa Bibeln till samma kurs. Ja, ni hör ju, det är bråda tider. Vill ni läsa mer om konst kan ni ju kolla på de gamla inläggen i arkivet under "Wear a work of art". 
#fashioninart - #wawoa - #wearaworkofart - Dod Procter - Joana Sorobetea