Frivoliteter.

 
Måndagar är en parad av konsekvenser efter helgens lättsinnighet. En stund av obetänksamhet vid middagsbordet, hunden blir magsjuk och rätt vad det är står man hålögd i Skinnarviksparken, mitt i natten i hällande regn, och funderar på vad det är för en flippad kotte man stirrar på. Som om man inte hade nog med sömnbrist.
 
Kylskåpet och (värst av allt) kaffeburken ekar tomma efter att man fastnat framför alla säsonger av Fargo och inte iddes gå tjuge meter för att handla frukost och när det är dags att klä på sig ett par timmar senare, då det äntligen är tid att vakna på riktigt, vänder man planlöst och fruktlöst upp och ner på lägenheten för att hitta sin bästa bh. Hur mycket kan en bh försvinna på trettiofyra kvadrat frågar man sig själv och ger upp till förmån för en annan som man egentligen inte alls har lust med. På väg ut genom dörren fångar man upp lite svart spets i ögonvrån och nerknycklad i väskan ligger den helt oskyldig och vilse. Som en diabild växlar ett nytt minne fram, ett där man står på dansgolvet på Trädgården och i vild panik, till haggornas förtjusning, sliter av sig bh:n genom tröjärmen för att man är så himla varm och vem behöver ens en bh ändå? 
 
Med skamsköljningens rodnad kvar på kinden tar man sin magsjuka hund ut på en femhundrade promenad och möts av en arg minimänniska med finskor på fötterna, gummistövlar i nävarna och helvetesskriket i halsen. Och så tänker man att det kanske inte bara handlar så mycket om helgdimma och om karaoke och om att människan "filofiskt" är ett tomt ekollon utan också om måndagars inneboende natur. Oavsett vem man är så är det lite visset att plötsligt rätta sig in i en ordning efter några dagars frihet. Snart är det tack och lov en annan dag än måndag, hörrni.